Ostermann: nieuwe profielen voor interieurbouw, standbouw, winkelinrichting

vrijdag, 26 september 2014 15:00

Keuken-, meubel- en interieurbouwers hebben bij Ostermann een grote keuze in technische profielen voor de meest verschillende situaties. Het al omvangrijke assortiment heeft nog weer een duidelijke groei doorgemaakt.

Of ze nu als praktische oplossing voor lastige inbouwsituaties of eenvoudig als designelement gebruikt worden - technische profielen zijn in de keuken-, meubel- en interieurbouw net zo belangrijk als lijm en kanten. Ondanks het omvangrijke assortiment van technische profielen, krijgen de kantenspecialisten van Ostermann bijna dagelijks aanvragen binnen voor nieuwe oplossingen en producten. Vanuit deze aanvragen en met de praktijkervaring van de specialisten in Bocholt heeft Ostermann een aantal nieuwe en aantrekkelijke profielen in het assortiment opgenomen.

Hoekverbinder Solid

Hoekverbinders verlenen fronten een fraai optisch accent en fungeren gelijktijdig als bescherming en afsluiting van een verstek. Naast de bestaande hoekverbinders met veer en verschillende brede koppen hebben de experts van Ostermann nu een nieuwe, bijzonder belastbare oplossingsvariant ontwikkeld: de hoekverbinder Solid. Door twee rechthoekig in de desbetreffende plaat ingebrachte veren krijgt de hoekverbinder Solid duidelijk meer stabiliteit dan  traditionele varianten en kan zo ook voor verbindingen gebruikt worden die veel te lijden hebben.

Profielen voor 19 mm plaatmateriaal

Actueel heeft Ostermann nu talrijke behulpzame profielen speciaal voor 19 mm plaatmateriaal laten uitwerken. De aluminium profielen met een binnenmaat van 19,5 mm zijn er in talrijke vormen, verschillende oppervlakken en kleuren. Zo zijn er vanaf nu verschillende U-profielen, een H- en een T-profiel voor 19 mm platen. Afgerond wordt het nieuwe 19,5 mm assortiment door twee nieuwe 90° hoekprofielen voor 2 of 3 platen.

Decoratieve sponningsprofielen

Speciaal voor kaderconstructies met 19 mm plaatmateriaal zijn er twee nieuwe decoratieve sponningsprofielen. Beide profielen zijn van een veer voorzien. Terwijl de variant zonder kop de front minimalistisch beinvloed, worden kanten door het sponningsprofiel met kop optisch sterker benadrukt en dienen zo extra als fraai stylingelement.

Korpusverbinder voor gereedschapsloze montage en demontage

Een echte vernieuwing en bijzonder praktisch zijn de kunststof korpusverbinders met „klik effect“. Met deze verbinders zijn meubelelementen snel en zonder gereedschap te monteren en te demonteren. Vooral in de  standbouw maar ook voor meubels, die vaker uit elkaar gehaald moeten worden, zijn deze profielen een praktische werkvermindering.

Lees 1560 keer

Design & Development by wlsolutions