ROB investeert € 12,5 miljoen in modernisering en uitbreiding site

woensdag, 22 oktober 2014 11:08

Het bedrijf ROB, fabrikant van schuifdeursystemen en logistieke oplossingen voor intern transport, investeert 12,5 miljoen euro in de uitbreiding van zijn productiesite in Ardooie. Er werd zopas een nieuwbouw opgetrokken en het machinepark en IT-netwerk worden gemoderniseerd. Het investeringsprogramma zal ook tien nieuwe jobs opleveren. De firma uit Ardooie viert dan ook haar 75 jaar.

De groep, die nog een vestiging in Slovakije heeft, stelt momenteel 120 medewerkers tewerk. Voor Manu Vanoverbeke, CEO van ROB, bewijst de investering dat de ingeslagen weg met nadruk op innovatie werkt:

“We zetten sterk in op innovatie en geloven in een toekomst voor de maakindustrie in ons land. We vieren vandaag het 75-jarig bestaan van ons bedrijf én we verzekeren met deze investeringen ook de toekomst voor de komende decennia.”

Innovatie essentiele pijler

ROB, ook gekend onder de naam Louage en Wisselinck naar de namen van de stichters, is een West-Vlaams familiebedrijf gespecialiseerd in het deurbeslag voor (binnen)schuifdeuren, schuif- en vouwluiken. De ROB-producten zijn zo vaak terug te vinden in nieuwbouwprojecten of rust- en verzorgingshuizen.

Ook maakt het bedrijf railsystemen en hangbruggen die worden gebruikt in lakstraten en productiehallen van industriële bedrijven. “Dertig procent van onze productie is bestemd voor de Belgische markt en zeventig procent exporteren we,” zegt Vanoverbeke. Die exportmarkten, voornamelijk naar de buurlanden en Oostenrijk, nemen steeds in belang toe.

Daarbij is innovatie essentieel, vertelt Vanoverbeke: ”Iedereen weet dat produceren in ons land duur is. Daarom is het essentieel om je te onderscheiden. ROB is geëvolueerd van een bedrijf dat louter bezig was met de fabricatie van ijzerwerk naar een innovatief bedrijf dat inzet op het design en de ergonomie van zijn producten.”

Toekomst verzekerd

En met succes; ROB heeft momenteel een omzet van 15 miljoen euro en opende in 2007 een filiaal in Slovakije waar een tiental mensen werkt. Door de investering van 12,5 miljoen euro in de vestiging in Ardooie, lijkt de toekomst verzekerd. “In Ardooie werken er een honderdtal arbeiders en bedienden. Na de uitvoering van ons investeringsprogramma, waarbij we kunnen rekenen op 750.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid, willen we een tiental extra mensen aanwerven.”

Jubileumboek en vintage handbroodsnijmachine

ROB viert op 17 oktober zijn 75-jarig bestaan met een groot feest voor klanten en relaties en de dag er na voor het personeel en hun familie. Onder meer Burgemeester Karlos Callens is op 17 oktober één van de genodigden. Ook Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen, komt er spreken over het project‘Made Different’ rond de fabriek van de toekomst.

Voor het jubileum pakt het bedrijf uit met een origineel relatiegeschenk: een handbroodsnijmachine in vintagestijl in beperkte oplage. “Dit is een knipoog naar de origines van dit bedrijf en we hopen daar vele mensen een plezier mee te doen,” zegt Vanoverbeke. Het bedrijf pakt ook uit met een jubileumboek op 1000 exemplaren.

Mensen die een exemplaar van het jubileumboek willen bestellen, kunnen daarvoor terecht op de website van ROB: www.rob.be of kunnen telefonisch contact opnemen met het bedrijf.

Vanaf 25 oktober wordt de handbroodsnijmachine verkocht via “De Superette”, Guldenspoorstraat 29 te Gent, van sterrenkok Kobe Desramaults, bekend van “In de Wulf” en “De Vitrine”.

Lees 2569 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 oktober 2014 11:14

Design & Development by wlsolutions