Europese Visual Tour 2013 van Panasonic in Antwerps Centraal Station

zondag, 02 juni 2013 15:20

De Europese Panasonic Visual Tour 2013 hield op dinsdag 7 mei halt in het vernieuwde Antwerps Centraal Station. Panasonic stelde er de nieuwste professionele displays en projectoren uit haar Visual Line-up voor. Professionals en integratoren uit onder andere de digital signage, de verhuur- en evenementensector, het onderwijs, en de markt van IT- en AV-oplossingen voor het bedrijfsleven waren aanwezig. Ze konden er de nieuwe line-up en de concrete meerwaarde voor hun business in een ontspannen kader komen ontdekken.

Voor het onderwijs en de moderne vergaderzaal presenteerde Panasonic de interactieve displays: de TH-85PB1 van 85 inch en de TH-50PB2 van 50 inch. De plasmatechnologie van deze schermen zorgt voor volle natuurlijke kleuren. De displays ondersteunen tevens de gelijktijdige input van tot vier elektronische pennen en kunnen via draadloze verbinding het beeld van tot zestien PC’s of tablets tegelijk weergeven. Voor professionals die hun product echt onder de aandacht willen brengen, was er de TH-55LFV50 video wall display. Deze LED LCD-display combineert energiezuinigheid en een schadebestendige vormgeving met een gestroomlijnd design en de dunste scherm-tot-scherm rand in zijn klasse (5,3mm). Voor toepassingen in grote ruimtes zoals lobby’s, luchthavens, en showrooms was er de 70 inch TH-70LF50 uit de nieuwe serie Large LCD-displays.

Op het gebied van projectoren viel er ook heel wat te ontdekken. Specifiek voor de verhuur- en evenementensector was er de PT-DZ13K. Deze 3-chip DLP-projector is de meest compacte 12.000 Lumen projector ter wereld en uiterst inzetbaar bij bijvoorbeeld openluchtevenementen. Lamploze projectoren waren er in de vorm van de PT- RZ470/RZ370. Deze projectoren garanderen een werking van 20.000 uur zonder tussentijds onderhoud en bieden zo een uitstekende return on investment. Ze zijn uitgerust met een LED/Laser-combinatie 1-chip DLPTM en een Digital Link-connectiviteit gebaseerd op de HDBaseTTM-technologie. Bovendien was er nog de nieuwe PT-DZ870, een 1-chip DLP- projector met een helderheid van 10.000 lumen, een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en Digital Link-connectiviteit. Dit maakt de projector ideaal voor de vrijetijdssector, bijvoorbeeld in musea, maar ook voor digital signage en in het onderwijs. Tot slot presenteerde Panasonic ook haar laatste nieuwe remote monitoring software voor projectoren. Die geeft onder meer aan welke projectoren onderhoud vereisen, wat de geschatte resterende levensduur van een projectorlamp is en welke projectoren aan of uit staan.

Daarnaast stal het remote camera netwerk met IP-bediening de show. Het netwerk bestond uit de AW-HE120, een SD/HD pan-tilt IP-camerasysteem, de low-cost AW-HE2 en de AW- HE60 serie voor opnames in slecht verlichte of donkere omgevingen. De compacte remote camera’s van Panasonic zijn uiterst inzetbaar en garanderen HD-beelden van de hoogste kwaliteit, zelfs onder de moeilijkste filmomstandigheden. De AW-RP120, de laatste nieuwe all-in-one remote camera controller voor bijvoorbeeld live opnames van concerten, en het AW-HS50 bedieningspaneel voor professionele HD-producties, vervolledigden de functionele opstelling.

De Benelux-editie van de Visual Tour 2013 ging op 7 mei door in de trendy Central Studio in het Antwerpse Centraal Station. Daar werden de gasten ontvangen in een Japans getint kader.

Lees 1666 keer

Design & Development by wlsolutions