De nieuwe generatie Dyson Airblade™ handdrogers

zondag, 02 juni 2013 15:22

Conventionele handdrogers gebruiken lucht uit de toiletruimte, die wemelt van bacteriën, om het water op de handen te verdampen. Omdat je handen niet volledig droog zijn, wrijf je ze over elkaar of geef je het gewoon op. Dyson Airblade™handdrogers drogen handen snel en efficiënt. Hoe? Onverwarmde lucht - die door een opening van 0,8 mm wordt geblazen-  schraapt het water van beide kanten van de handen (zoals een ruitenwisser) en droogt ze zo volledig.  De lucht wordt eerst door een  HEPA filter - die 99,9% van alle bacteriën uit de lucht verwijdert – geblazen.  De Airblade technologie vinden we terug in de  nieuwe handdrogers;  het resultaat van drie uitdagingen die werden voorgelegd aan de Dyson ingenieurs.

De bestaande Dyson handdroger werd verder ontwikkeld, er zit nu 1,1 kg minder materiaal in en hij heeft een kleinere ecologische voetafdruk. Hij heet voortaan de Dyson Airblade Mk2. Maar Dyson ingenieurs hadden nog een andere uitdaging: de bestaande technologie compacter maken. Het resultaat daarvan in de Dyson Airblade V handdroger:  hij is maar liefst 60% kleiner en droogt je handen in 10 seconden.  De laatste opdracht voor Dyson ingenieurs bestond erin om handen drogen en wassen te verenigen op één plaats, zonder dat je nog van de wasbak hoeft weg te lopen. De Dyson Airblade Tap handdroger wast en droogt je handen. Het is een kraan met Airblade technologie erin verwerkt.

Aan de basis van de Airblade technologie ligt de Dyson digitale motor: een krachtige borstelloze DC motor, die gebruik maakt van digitale pulstechnologie en versnelt van 0 – tot 90.000 toeren per minuut in minder dan 0,7 seconden. Het is een van de kleinste 1600W motoren ter wereld.

De drie nieuwe Dyson Airblade™ handdrogers, ontwikkeld door een team van 125 ingenieurs, zijn de snelste, meest hygiënische en milieuvriendelijke manier om handen te drogen.

Lees 3791 keer

Design & Development by wlsolutions