Slimme borden en verstelbare banken

zondag, 02 juni 2013 15:29

Het debat over het gebruik van smartphones in de klas, maakt nog eens dui- delijk hoe technologie steeds verder doordringt in de klaslokalen. De oplossin- gen van schoolinrichter Vanerum Group worden steeds technologischer én ergonomischer.

Investeren in ergonomie

Een van de activiteiten van Vanerum uit Diest is schoolmeubilair ontwerpen dat moet bijdra- gen tot inspirerende lessen dankzij de integratie van moderne, interactieve technologie. De Opti+-tafels op de foto — in Scandinavië ontworpen maar geproduceerd in België — hebben een in de hoogte verstelbare voetensteun, waardoor de leerlingen een ontspannen zithouding kunnen aannemen. Vanerum verkocht in een jaar 2000 sets van dit product. “Dat is opmer- kelijk omdat het gaat om een high-end product van het gamma”, zegt Ben Jochems, marke- tingmanager EU bij Vanerum. “Onze verklaring is dat de prijs gecompenseerd wordt doordat een school minder voorraad van elke ergonomische normhoogte moet inslaan.”

Aanwezig in Chicago

“We hebben nu een permanente stand van zeventig vierkante meter op de Merchandise Mart in Chicago”, zegt Ben Jochems. “Het is een permanente toonzaal waar alle grote meubelbe- drijven een showroom hebben. Jaarlijks vindt in Chicago de jaarlijkse NeoCon-beurs plaats. Met twee van de vier ingediende innovaties hebben we dit jaar een hoofdprijs gewonnen.” Voor de export werkt het bedrijf zo veel mogelijk met lokale mensen, die het onderwijssysteem ter plekke goed kennen. Tijdens het verkoopproces schakelt het de interne designstudio’s in om de klant voor te tekenen hoe de klassen er zullen uitzien.

Lees het volledige artikel in Trends van 6 december 2012

Lees 1718 keer Laatst aangepast op maandag, 03 juni 2013 16:40

Design & Development by wlsolutions