Geniet maximaal van je tuin, dankzij Pico en Auto Reel

maandag, 26 mei 2014 17:27

De zomer staat voor de deur, dus je kan weer volop beginnen genieten van de tuin. Zeker wanneer je mensen ontvangt, bij een leuk barbecuefeest bijvoorbeeld, wil je graag pronken met dat groene paradijs. Als het weer een beetje meezit, lukt dat vast, want de bloemen en planten zijn al goed aan het bloeien! Maar hoe zit het met de warme en droge zomerdagen? Op die dagen moet je dagelijks de handen uit de mouwen steken, want je planten kunnen, net zoals jij, niet zonder water!

De planten in je tuin of op je terras water geven met een gieter is vaak onbegonnen werk, zeker als je er veel hebt. Sommige planten absorberen erg veel water, waardoor je kostbare tijd verliest door constant terug te moeten keren naar de kraan. Bovendien weten we allemaal hoe zwaar en onhandig een grote gieter kan zijn.

De meesten onder ons gebruiken voor deze klus een tuinslang, maar geef toe, die is ook niet altijd even handig! We hebben ongetwijfeld al eens problemen gehad met een traditionele haspel, een te lange of een te korte slang, een sproeikop die het water op een verkeerde manier verdeelt of knikken in de tuinslang. Dat maakt het tuinieren nu net dat tikkeltje onaangenamer. Met de Pico en Auto Reel van Hozelock wordt het bewateren van de tuin echter de leukste buitenklus van allemaal. Ook de kinderen zijn er dol op!

Pico Reel: grote voordelen in compact formaat

In de ideale wereld hebben mensen met een kleine stadstuin een compacte tuinslang die je gemakkelijk kunt uitrollen en oprollen op een efficiënte manier. Zeker als je een kleine patio hebt, of een groot balkon, is een gewone tuinslang niet de handigste tool. Gedaan met sukkelen, want voor kleinere oppervlaktes heeft Hozelock de Pico Reel op de markt gebracht. Die komt als geroepen, nu steeds meer mensen op minder vierkante meter gaan wonen. De Pico Reel is erg handig in gebruik dankzij het ergonomisch design en het compacte ontwerp. Je planten water geven wordt een plezier. De meest unieke eigenschap van de Pico Reel is dat het model aan twee kanten uitrolbaar is. Je kan het dus ook bij je dragen terwijl je de planten water geeft.

Met de Pico Reel kun jij je tot op 10 meter van de kraan begeven en nog steeds zonder problemen de planten water geven. Dankzij zijn lichte gewicht van 1,9kg is het makkelijk mee te nemen en op te bergen. De Pico Reel rolt handmatig, maar heel soepel op, waardoor je in no-time klaar bent met het bewateren van je planten. Ook de sproeikop met verschillende standen zorgt enkel voor meer efficiëntie. Kom maar op met die zonnige, droge dagen!

Auto Reel: haal je tuinslang uit de muur!

Voor de bewatering van een grote tuin is de Pico Reel minder geschikt, maar no worries! Uiteraard heeft Hozelock ook modellen in het assortiment voor een grote tuin. De Auto Reel van Hozelock is verkrijgbaar in verschillende formaten en kun je fixeren aan de buitenmuur. Je hoeft dus nooit meer te bukken en het ontrollen en oprollen gebeurt gewoon automatisch. Dat bespaart je tijd, moeite én vuile handen. Gedaan met verwarde of geknikte tuinslangen, de Auto Reel is jouw nieuwe partner in de tuin!

Of je tuin nu 10 meter diep gaat, of 40 meter, de Auto Reel staat (of liever: hangt!) voor je klaar! Nieuw sinds dit jaar zijn de Auto Reels van 15 meter en 25 meter. Je kunt nu dus nog beter diversifiëren volgens de grootte van je tuin. Nog meer redenen om met een glimlach in de tuin te werken. Bovendien is de Auto Reel van 40 meter verkrijgbaar in een minder opvallend grijze limited edition uitvoering, die nog beter zal matchen met de kleuren van je tuin.

Met deze ideale bewateringsoplossingen ben je in een handomdraai klaar met je tuinwerk. Al wat je daarna nog rest, is met je voeten omhoog genieten van een lekkere, zomerse sangria en het zonnetje! Waarom zou je nog op reis gaan met zo’n heerlijke tuin?

Meer informatie vindt u op de website van Gardening for Life

Lees 1489 keer

Design & Development by wlsolutions