BEVEPE goede doel-actie voorziet in nieuw materiaal voor Brugse schilderopleidingen

woensdag, 15 juli 2015 12:30

6600 euro! Dat is het bedrag dat de goede doel-actie van BEVEPE/Paintfactory, “Steun de Schilder van Morgen”, opleverde. Met deze opbrengst kocht de verfproducent nieuw gereedschap en materiaal voor de schilderafdelingen van de twee technische scholen in Brugge, het KTA en het VTI. De directie en de vakleerkrachten van beide Brugse scholen kwamen het materiaal met veel plezier in ontvangst nemen.

Naar aanleiding van de opening van hun nieuw bedrijfsgebouw in Brugge zette verfproducent BEVEPE/Paintfactory de goede doel-actie ‘Steun de Schilder van Morgen’ op. De Bouwunie Schilders-Decorateurs nam het peterschap van de actie op zich. Hiermee wou de verffabrikant het schrijnend tekort aan goed opgeleide schilders aan de kaak stellen. “We zitten in Vlaanderen aan de top qua kwaliteit van schilderwerk, maar te weinig jongeren kiezen bewust om schilder te worden”, vertelt zaakvoerder Yves Op de Beeck. “Nochtans biedt een beroep als schilder heel wat potentieel en werkzekerheid”.

De beste en veiligste materialen

BEVEPE/Paintfactory besloot de schilderafdelingen van de twee technische scholen in Brugge, namelijk het KTA en het VTI extra ondersteuning te geven. De vakleerkrachten van beide scholen maakten een verlanglijstje op met materialen die ze vandaag niet, te weinig of in slechte staat hebben om de jongeren goed op te leiden. De onderwijssector staat helaas steeds bloot aan harde besparingsmaatregelen waardoor ze steeds op zoek moeten naar primordiale oplossingen om de leerlingen adequaat onderwijs aan te bieden. BEVEPE/Paintfactory pikte hierop in en stelde tijdens het openingsweekend van hun nieuw bedrijfsgebouw en showroom in april de actie “Steun de Schilder van Morgen aan hun gasten voor”. Bij wijze van kadotip konden de genodigden vrijblijvend een bijdrage storten op de rekening van dit project.

Uiteindelijk bleef de teller stilstaan op een bedrag van 6600 euro. Hiermee kan de verfproducent 100% ondersteuning bieden aan de schilderopleidingen van het VTI en het KTA Brugge door machines en gereedschappen aan te kopen. BEVEPE kon niet alleen een goede prijs bedingen bij haar leveranciers, maar rondde het bedrag van de giften af naar boven waardoor elke school materiaal kreeg voor een totale marktwaarde van 5000 euro. Voor het VTI Brugge werd onder andere een rolsteiger van 4,20 meter hoogte, een behangtafel en een Titan verfspuittoestel aangekocht. Het KTA Brugge kreeg onder meer twee schuurmachines, twee stofzuigers en vijf hetelucht apparaten.
Zo kunnen de leerlingen in de toekomst hun opleiding volgen met de beste, meest professionele en veiligste materialen. BEVEPE wil op die manier fierheid creëren voor het beroep van schilder.

Over BEVEPE

BEVEPE werd opgericht in 1946 en is nog steeds in de regio gekend als ’t Verffabriekse’. In 2009 werd het fabriekswinkelconcept PAINTFACTORY gelanceerd in Gent. Daarna volgde Wommelgem (Antwerpen) en sinds kort heeft Brugge- dankzij de uitbreiding - ook een volwaardige showroom en winkel.

Door de groeiende activiteiten van BEVEPE in Brugge was er steeds meer nood aan extra ruimte voor de productie en het magazijn. De oude site in de Monnikenwerve werd daarom uitgebreid met een gloednieuw pand waardoor de verffabrikant nu beschikt over een totale oppervlakte van 2200 m². Voor deze nieuwbouw koos men om zoveel mogelijk te werken met de nieuwste technologieën om het milieu zo weinig mogelijk te belasten en te investeren in een duurzaam beleid.

Lees 1479 keer

Design & Development by wlsolutions