Sigma ontwikkelt eerste echte afwasbare matte muurverf

vrijdag, 16 november 2012 20:18

Sigmapearl Clean Matt is resultaat van jaren onderzoek

“De nieuwe Sigmapearl Clean Matt is een mijlpaal, ja zelfs een revolutie onder de matte muurverven”, klinkt het bij Sigma Coatings. Dit is de eerste matte muurverf voor binnen die beschermt tegen vlekken én perfect afwasbaar is, zonder sporen na te laten. Meestal volstaat daarvoor een vochtige doek, maar met de speciale Sigmapearl Cleaner kan je zelfs de taaiste vlekken te lijf gaan. Dat alles maakt de verf erg geschikt voor bijvoorbeeld zwaarbelaste muren van drukbezochte ruimtes.

“Veel matte muurverven dragen het predicaat ‘afwasbaar’, maar in de praktijk draait het helemaal anders uit. De verfstructuur is niet bestand tegen schrobben, wat lelijke sporen nalaat of een glanseffect veroorzaakt. Sigmapearl Clean Matt daarentegen”, zo verzekert Sigma, “is de eerste reinigbare matte muurverf, die ook duurzaam en schrobvast is. Na jaren van onderzoek is Sigma erin geslaagd een gesloten oppervlaktestructuur te ontwikkelen, die vlekken geen kans geeft om in te trekken, en tegelijk zijn matte look behoudt.

Sigmapearl Clean Matt is een hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. De verf zorgt met zijn mooie vloei voor een zeer esthetisch eindresultaat en kan worden gebruikt op minerale ondergronden zoals beton, cementgebonden plaatmaterialen, metsel- en pleisterwerk, of voor het overschilderen van oude muurverven. Sigmapearl Clean Matt heeft ook een uitstekende verwerking en is nagenoeg geurarm.

Eenvoudige vlekken op de Sigmapearl Clean Matt kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken zoals die van rode wijn, koffie of zelfs lippenstift is er de spray Sigmapearl Cleaner. Dit speciaal door Sigma ontwikkelde schoonmaakproduct scoort uitstekend scoort inzake schrobvastheid.

Voornaamste kenmerken

 • Zeer goed reinigbaar
 • Schrobvastheid klasse 1 conform EN 13300
 • Glanst niet op
 • Geringe vuilabsorptie
 • Resistent tegen de meest voorkomende desinfecteermiddelen
 • Goede vloeiing
 • Uitstekende verwerking
 • Lange open tijd
 • Beschikbaar in vrijwel alle kleuren
 • Mat
 • Plastic emmer beschikbaar in 2,5L, 5L en 10L


Over PPG - Sigma Coatings is een PPG merk.

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE.(TM)
PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen. De omzet voor 2011 bedroeg USD 14,9 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.

Bringing innovation to the surface is een handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.

Sigma Coatings is een PPG merk.
Kijk ook op www.sigma.be

Lees 1781 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 januari 2013 12:04

Design & Development by wlsolutions