Metabo: Snelle wissels, krachtig boren.

maandag, 07 januari 2013 22:27

Metabo lanceert de nieuwe boormachines BE 75 Quick en BE 1300 Quick met snelwisselsysteem op de markt.

Met de BE 75 Quick en de BE 1300 Quick presenteert Metabo twee nieuwe boormachines die ongetwijfeld enthousiast zullen worden onthaald door timmerlui en schrijnwerkers. Metabo rust momenteel zijn boormachines met stroomsnoer uit met het handige “Quick” snelwisselsysteem. Dankzij deze interface kunnen instrumenten op beide nieuwe modellen in amper enkele seconden worden vervangen. Met twee snelle handbewegingen schakelt de gebruiker over van boorfunctie naar schroevendraaierfunctie. Het koppelvoorzetstuk POWER X3 schroeft bijzonder krachtig en met het haakse voorzetstuk kan zonder problemen in elke hoek gewerkt worden.
 
Beide nieuwe modellen zijn wendbaarder en krachtiger dan hun voorgangers. Metabo heeft het nominale vermogen verhoogd van 1100 tot 1300 Watt, wat opmerkelijk is gezien het erg lage gewicht van de machines. De BE 75 Quick weegt amper 2,3 kg en heeft een hoog koppel tot 75 Nm. De BE 1300 Quick weegt 2,8 kg, heeft twee snelheden en een hoger koppel voor sneller schroefdraaien. Beide machines hebben een S-automatic veiligheidskoppeling die de plotse stijging van koppel als gevolg van het klemmen of vastlopen van de schroefbit, beperkt. De robuuste Metabo Marathon-motor en de roterende koolborstelbrug garanderen maximale prestaties in zowel wijzers- als tegenwijzerszin. De BE 1300 Quick beschikt over Vario-Tacho-Constamatic (VTC) volle-golf elektronica die zorgt voor constante snelheden, zelfs bij zware belasting.  De thermische overbelastingsbeveiliging en het herstartbeveiligingsmechanisme bieden maximale veiligheid voor gebruiker en machine.
 
De BE 75 Quick en BE 1300 Quick zijn beide snel en krachtig en, met het PowerX3-koppelvoorzetstuk, zijn deze boormachines geschikt voor zelfs de moeilijkste schroevendraaiertaken. Met behulp van de koppelarm en de BE 1300 Quick kan de gebruiker 10 schroeven van 500 mm in houten palen drijven in amper 21 seconden, zonder voorboren. Het koppelvoorzetstuk van de BE 75 Quick genereert meer dan 200 Nm, een kracht die voordien enkel door machines voor zware toepassingen kon worden voortgebracht. Opdat de gebruiker al deze kracht onder controle zou kunnen houden, levert Metabo de PowerX3 met extra lange handgreep.
 
Beide boormachines worden aangeboden in de nieuwe Metabo MetaLoc-systeemkoffer. Een Quick-boorkop, Quick-bithouder, Quick haakse boorkop en een rotatiebestendige zijhandgreep worden standaard meegeleverd. Beide boormachines zijn als set met inclusief het PowerX3-koppelvoorzetstuk verkrijgbaar. 

Lees 1712 keer

Design & Development by wlsolutions