Kingfisher wacht nog steeds op goedkeuring omtrent overname Mr. Bricolage

vrijdag, 09 januari 2015 13:13

Het dossier rond de overname van Mr. Bricolage door Kingfisher, dat in april 2014 werd opgestart, sleept langer aan dan aanvankelijk gedacht. Voor de Britten is het nog steeds wachten op een goedkeuring door de Franse mededingingsautoriteit.

Volgens de Frans krant Le Figaro zouden daarvoor eerst tussen de 15 en 60 winkels van Mr. Bricolage moeten worden verkocht om op die manier te vermijden dat Kingfisher (dat nu al de Franse enseignes Castorama en Brico Dépôt in portefeuille heeft) in bepaalde regio’s (voornamelijk rond de middelgrote steden) een monopolie zou verkrijgen.

Minutieus onderzoek

Het feit dat elke commerciële zone door de Franse autoriteiten minutieus onder de loep wordt genomen, is meteen ook de reden waarom er in dit dossier nog steeds geen definitieve beslissing is gevallen.

Destijds liet Kingfisher verstaan dat de overname tegen eind januari 2015 zou gefinaliseerd worden, maar volgens Le Figaro lijkt die datum nog moeilijk haalbaar en is het meer waarschijnlijk dat de knopen pas tegen eind maart worden doorgehakt.

Lees 965 keer Laatst aangepast op vrijdag, 09 januari 2015 13:21

Design & Development by wlsolutions