Welke dhz-producten wil de consument online kopen?

woensdag, 24 februari 2016 12:10

Voor een succesvolle e-commerce strategie is het belangrijk om weten welke producten de Europese consument overweegt online te kopen. In de categorie 'doe-het-zelf' halen keukenapparatuur, power tools en verlichtingsartikelen de hoogste gemiddelde score, zo laat de European Home Improvement Monitor zien. De Belgische klusser denkt in de eerste plaats aan handgereedschap. Voor laminaat en dakvensters zijn mensen dan weer veel minder geneigd deze via een webwinkel aan te kopen.

Belg kiest voor handgereedschap

Keukenapparatuur is de vaakst genoemde productcategorie als mogelijke online aankopen door de Europese doe-het-zelf consument. Daarna volgen de powertools zoals boren en schuurmachines. De derde plaats wordt ingenomen door de verlichtingsproducten. Uiteraard verschillen deze antwoorden per land. De meeste Belgische klussers zijn vooral geneigd om handgereedschap (44%) via Internet te bestellen, gevolgd door power tools (30%) en een gedeelde derde plaats voor verlichting en kraanwerk met elk 24%. Raamdecoratie (22%), verf (22%), bevestigingsmaterialen en kleefstoffen/afdichtingsmiddelen (21%) zijn andere productgroepen die goed scoren als potentiële online aankoop in de categorie ‘home improvement’.

Makkelijk te vergelijken

DIY-producten die in de ogen van de Europese consument de grootste kans maken om online gekocht te worden, hebben alvast één ding gemeen: het zijn allemaal producten met een serienummer, type of modelnaam, wat het relatief makkelijk maakt om ze online op te zoeken. Dit geeft de consument tevens de kans om de prijzen in verschillende webwinkels te vergelijken en zo te kiezen voor de beste deal op dat moment.

Producten die minst goed scoren als mogelijke online aankoop zijn meer technische artikelen die mensen eerst in het echt willen zien alvorens tot de aankoop over te gaan. Een nieuwe laminaatvloer zal de look & feel van een leefruimte bepalen, dus wil men die graag eerst met eigen ogen zien en aanraken. Bij de installatie van een dakvenster komen heel wat technische zaken kijken -vaak is dat ook maatwerk- en kan de consument best wat extra professioneel advies gebruiken. Hetzelfde principe geldt voor plamuursel: hoe weet de klant welk soort plamuursel hij nodig heeft?

Waarom kopen mensen online?

Op de vraag wat nu eigenlijke de reden is  waarom de consument sommige DIY-producten online koopt eerder dan in de fysieke bouwmarkt, komen volgende drie antwoorden steeds weer terug: de belangrijkste reden is dat mensen denken dat ze in een e-shop een betere prijs krijgen dan in de bakstenen winkel. Ook voor de Belg is dat het vaakst gehoorde argument. De tweede hoofdreden is dat men de producten online makkelijker kan vinden en met elkaar vergelijken. Ten derde kiest de Europese consument voor het online kanaal omdat ze ervan uitgaan daar een uitgebreider assortiment te vinden. Voor de Belgische online shopper komen de betere openingstijden (24/7) van de webwinkels op de derde plaats.


Bron: The European Home Improvement Monitor by USP Makering Consultancy


 

Lees 1469 keer Laatst aangepast op woensdag, 24 februari 2016 15:53

Design & Development by wlsolutions