Mr. Bricolage vindt nieuwe CEO bij concurrent Kingfisher

vrijdag, 04 maart 2016 12:12

Na het afscheid van Jean-François Boucher in het najaar van 2015 heeft de Franse groep Mr. Bricolage eindelijk een nieuwe CEO gevonden. In het concurrerende kamp dan nog wel. Meer bepaald bij Kingfisher waar Christophe Mistou (48) tot enkele dagen geleden nog de functie van Groupe Range Director uitoefende.

Man van de dialoog

Op 29 februari jongstleden heeft de Raad van Bestuur van Mr. Bricolage de 48-jarige Christophe Mistou benoemd tot de nieuwe algemeen directeur. De Fransman staat bekend als een man van de dialoog. Zijn motto? “Beter doen betekent de zaken eenvoudig houden, voor ons én voor de klanten.”

Als nieuwe CEO neemt Mistou de fakkel over van Guy Béghin (Directeur Afgevaardigd Bestuurder), die deze functie ad interim waarnam nadat Jean-François Boucher (CEO sinds 2007) op 9 september 2015 uit eigen beweging al zijn mandaten bij Mr. Bricolage had neergelegd.

Mooie carrière

Christophe Mistou is een man met een mooie staat van dienst in de DIY retailbranche. In 1992 ging hij aan de slag bij Castorama France waar hij verschillende functies bekleedde: eerst als winkelmanager, vervolgens als Product Manager, Commercieel Directeur. In laatstgenoemde functie zetelde hij sinds 2008 het in directiecomité van Castorama France. Tot hij in 2012 werd opgevorderd door moederbedrijf Kingfisher, waar hij tot voor kort de leiding had over het sourcing gebeuren en de ontwikkeling van eigen merken.

Ex-verloofde

Samen met Paul Cassignol, voorzitter van de raad van Bestuur van Mr. Bricolage, zal Christophe Mistou als kersverse CEO de Franse groep zo snel mogelijk moeten binnenloodsen in een nieuwe groeifase. Pittig detail: het aangekondigde huwelijk tussen Mr. Bricolage en Kingfisher, de vorige werkgever van Christophe Mistou, draaide finaal uit op een partijtje moddergooien tussen beiden.

Lees 1609 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 maart 2016 14:18

Design & Development by wlsolutions