Bart Coeman (Fun) lanceert nieuwe discount winkelconcept Yess!

vrijdag, 25 maart 2016 15:56

Bart Coeman, oprichter en bestuurder van speelgoedketen Fun, heeft onder de naam Yess! een nieuw discount winkelconcept in de markt gezet. De eerste vestiging, in Roeselare, opende de deuren op 24 maart jongstleden. Nog dit jaar zouden er twee extra winkels opengaan.

Ook webwinkel

Een discount formule met ‘fast moving daily use consumer goods’, zo omschrijft Bart Coeman het piepjonge winkelconcept waar hij maandeling in alle stilte aan heeft gesleuteld. “Ik wou iets met producten voor dagelijks gebruik, hoofdzakelijk gericht op een vrouwelijk publiek, maar wel voor alle leeftijdscategorieën.” Een tweede criterium dat hij bij de samenstelling van het assortiment voor ogen had: geen artikelen die vaak en veel online worden gekocht. “Wat niet betekent dat we geen webshop zullen hebben. Die gaan we in de loop van april opstarten en zal van bij de lancering al een heel groot deel van het assortiment bevatten.”

Geen Action

YESS! biedt een zodanig breed assortiment dat het moeilijk onder één noemer te vangen is: fashion accessoires, personal care, tuindecoratie, party, tafeldecoratie, huishoudelijk textiel, schoonmaakgerief, huishoud, koken, bakken, hobby, opbergen, gordijnen, wanddecoratie, inpakken, gift, electronics, batterijen, snoep,…. Dit permanente aanbod wordt aangevuld met seizoensgebonden artikelen zoals tuinmeubelen of kerstartikelen. Bovendien is het opzet om in het winkelpunt regelmatig assortimentswissels door te voeren, waardoor de link met Action nooit veraf is maar dat vindt Coeman zelf geen goede vergelijking, al zijn er uiteraard overeenkomsten. 

Geen merken

De enige rode draad die doorheen het assortiment loopt, is dat alle producten laaggeprijsd zijn! “We geloven heel sterk in discount, zeker in deze economisch moeilijke tijden. Merkartikelen ga je er niet vinden”, benadrukt Coeman. “Wat niet betekent dat we brol verkopen. Integendeel, onze producten kunnen de vergelijking doorstaan met merkartikelen, behalve dan in prijs. Die is bij ons veel interessanter.”

Coemans jarenlange ervaring bij Fun heeft hem doen besluiten om voor dit nieuwe concept in geen geval merkartikelen toe te laten. “Speelgoed is puur merk geworden maar het probleem is dat de merken met alle marges gaan lopen de retailers laten vechten voor enkele eurocenten!”

Twee extra openingen

Het resultaat is sinds 24 maart te bewonderen in West-Vlaanderen, op de Brugsesteenweg in Roeselare, waar Yess! een eerste winkel van bijna 900m2 opende. “We zoeken naar huurpanden tussen 900 en 1.200m2. Dit jaar gaan we zeker nog twee extra winkels openen: één in Oost-Vlaanderen en één in Vlaams-Brabant.”

Bart Coeman (foto) is trouwens niet de enige die zijn schouders onder dit nieuwe project zet, hij doet dit samen met aantal (stille) vennoten. De West-Vlaming blijft ook aan als bestuurder van Fun, de vrijetijdsketen die hij destijds zelf oprichtte, maar niet langer in een operationele rol.


In het komende nummer van Publimat News laten we Bart Coeman uitgebreid aan het woord over zijn nieuwe winkelconcept Yess!

Lees 3167 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 april 2016 13:15

Design & Development by wlsolutions