CEO Roel van Neerbos verlaat Maxeda DIY Group na amper 2,5 jaar

dinsdag, 26 april 2016 13:58

Roel van Neerbos (56), die pas sinds januari 2014 als nieuwe CEO werd binnengehaald als opvolger van de Brit George Adams, heeft zijn ontslag aangeboden bij Maxeda DIY Group, het Nederlandse moederbedrijf van Praxis, Formido, Brico en Plan-It. De naam van zijn opvolger is intussen bekend: Guy Colleau, een Fransman die zijn sporen heeft verdiend bij Leroy Merlin en Kingfisher.

Ervaren opvolger

De 52-jarige Guy Colleau, die van opleiding landbouwingenieur is, maakte eerst carrière bij Leroy Merlin (van 1993 tot 1999) en vervolgens bij Castorama France waar hij het tot algemeen directeur (van 2003 tot 2013) schopte. Hij werd er opgevolgd door zijn landgenote Véronique Laury, nu topvrouw van het Britse moederbedrijf Kingfisher. Met de fusie-operatie werd Guy Colleau bij de Kingfisher Group verantwoordelijk voor inkoop en sourcing.

Fransman in Nederlandse loondienst

Colleau, die vanaf 1 mei bij zijn nieuwe werkgever aan de slag gaat, staat bekend als een eerder introvert en zelfs mensenschuw persoon, wat hij dan weer compenseert met die tyische Franse zelfzekerheid. Een Fransman aan het hoofd van een Belgisch-Nederlandse organisatie, aangestuurd door private equity: het wordt andermaal ‘un grand défi ‘.

Lees 3173 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 mei 2016 10:44

Design & Development by wlsolutions