Franse start-up rolt online platform voor DIY & Tuin verder uit

donderdag, 12 mei 2016 14:59

Eind 2012 lanceerden twee Franse IT-specialisten, Philippe de Chanville en Christian Rasson, de start-up ‘monEchelle.fr’: een online ontmoetingsplatform voor klussers en tuiniers. Na twee testjaren slaagden de twee kompanen er recent in om 13 miljoen euro binnen te rijven via Venture Capital (Partech Ventures, Piton Capital en CM-CIC). Hiermee is het startsignaal gegeven voor de grote internationale doorbraak: na Frankrijk, Italië én België kondigt het platform zich eveneens aan voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Naamsverandering

Het platform wijzigt dan meteen van naam en is nu bekend als “ManoMano“. Deze originele benaming (vrij vertaald: Hand in Hand) verwijst naar het onderscheidend vermogen van dit vrij uniek model, namelijk een unieke focus op interactieve dienstverlening. Volgens Philippe de Chanville, één van de twee geestelijke vaders die optreedt als spreekbuis voor het platform, is het de bedoeling om snel in te spelen op de toenemende wisselwerking die klanten beogen bij hun onlinebezoek. Hij noemt het ‘Collaborative DIY‘.

Aanbieder en afnemer samenbrengen

ManoMano onderscheidt zich duidelijk van bijvoorbeeld een bol.com doordat het geen stock noch logistiek biedt. Het platform brengt in feite enkel aanbieder en klant met elkaar in contact, met als finale doelstelling de koppeling tussen advies en productaanbod. De 300 handelaars werden op een selectieve manier benaderd. Samengevat: de missie van Mano-Mano is deze van een ‘DIY Community‘. Klanten worden op hun beurt ‘real time’ raadgevers voor de volgende online bezoeker.

Kaap van 100 miljoen euro

Voor het boekjaar 2015 registreerde Mano-Mano een omzet van 32 miljoen euro. Het platform biedt ruim 600.000 SKU’s aan voor inmiddels 400.000 klanten (waarvan 250.000 Belgen!). Voor 2016 verwacht Philippe de Chanville de kaap van 100 miljoen euro omzet  ruimschoots te overschrijden. Het platform keert 12% commissie uit aan handelaars die gemiddeld 150 euro per klantenbezoek verkopen.


In het najaar organiseert Publimat News i.s.m. All Fields een exclusieve ontmoeting met de bedenkers van ManoMano. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor deze vrij unieke spreekbeurt die enkel op uitnodiging kan bijgewoond worden. De plaatsen zijn beperkt, daarom best nu al aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Lees 1523 keer Laatst aangepast op dinsdag, 17 mei 2016 10:54

Design & Development by wlsolutions