Hubo grote slokop tijdens 1ste editie DIY Procurement Awards

woensdag, 18 september 2013 11:29

Op 12 september daagde in het Kasteel van Brasschaat net geen 200 man op, een evenwichtige mix van toonaangevende retailers uit leveranciers uit de sectoren DIY&Garden. Reden van die massale opkomst op een doordeweekse donderdagavond was de uitreiking van de allereerste DIY Procurement Awards. 

Leveranciers uit onze branche konden de voorbije maanden stemmen op hun favoriete (meest professionele) inkoper van de ‘Big 5 ‘(Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage en Meno Group) en dat door punten te geven op basis van 7 vooropgestelde criteria. In totaal werden tien trofeeën uitgereikt: voor elke eindlaureaat (de man of vrouw met het hoogste puntentotaal) in één van de 8 categorieën, alsook de beste inkoopdirecteur én DIY Procurement Manager of the Year (beste overall score).

Zeven keer prijs voor Hubo

Grote slokop van de avond was Hubo, dat in vijf van de acht categorieën de trofee binnenrijfde. De overige drie awards gingen naar Gamma. Vervolgens ging Hubo met de titel van beste inkoopdirecteur lopen, want die was voor Dirk Van Acker. Als kers op de taart haalde de franchiseorganisatie uit Wommelgem met An Tant ook de felbegeerde award van ‘DIY Procurement Manager of the Year’ binnen. In het oktober-nummer van Publimat News krijgt u een overzicht van alle winnaars alsook een uitgebreid fotoverslag.

White Paper van KUL-professor Logman

Voorafgaand aan de award uitreiking stond een academische zitting met Marc Logman op het programma. De professor marketing strategie aan de KUL begeesterde een behoorlijk volgelopen zaal met zijn belangrijkste bevindingen van de diepte-interviews die hij eerder dit jaar (individueel) had afgenomen van de inkoopdirecteurs van Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage en Meno Group. Logman distilleerde al die reflecties na zijn gespreksronde in een White Paper.

Bedoeling van dit wetenschappelijk goed onderbouwd werkdocument is de relatie inkoop-verkoop vanuit een breder perspectief te benaderen, waarbij het creëren van toegevoegde waarde voor de eindconsument centraal staat. Het Logman-model (zie foto boven) is daarvoor een zeer goede leidraad. De gastspreker nodigde de aanwezige leveranciers en retailers dan ook uit om zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten, om verder te bouwen op de fundamenten die hij naar aanleiding van dit nieuwe initiatief legde. Benieuwd of zijn boodschap is aangekomen en welk gevolg daar binnen de sector aan wordt gegeven. Wat de toekomst van de DIY Procurement Election zelf betreft, liet organisator Thierry Coeman (foto links) van Retail Dynamics er geen twijfel over bestaan dat er in 2014 sowieso een tweede editie komt!

 

 

Lees 2720 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 oktober 2013 11:10

Design & Development by wlsolutions